Kusch is er als het over uw koper-, lood- en zinkwerk gaat

Bij de aanleg, voor het onderhoud en wanneer er lekkage is.

Koper-, lood- en zinkwerk 

Het aanbrengen van koper-, lood- en zinkwerk vraagt om ambachtslieden. Die mensen hebben wij in dienst. Een paar van hen werken al ruim veertig jaar voor ons aan monumentale gebouwen als het stadhuis, de Waagtoren en de Visbanken. Deze vakmensen stellen ons in staat oud vastgoed in glorie te herstellen en nieuw vastgoed te verfraaien met oude stijlelementen.

Koper-, lood- en zinkwerken kennen geen geheimen voor de dakdekkers van Kusch.

 • Koper
  Koperen dakbedekking is niet alleen ongelooflijk mooi, het is minstens zo duurzaam. Een koperen dak oxideert na enige tijd. Dit geef het dak haar prachtige groene of bruine kleur. Het oxideren zorgt er bovendien voor dat een dak tot wel 100 jaar mee kan gaan zonder dat er dakonderhoud nodig is.
 • Lood
  Lood is onmisbaar op het dak. Het materiaal wordt vooral in dak- en muurconstructies gebruikt om vocht buiten te houden. Om lekkages te voorkomen is het belangrijk loodwerk regelmatig te controleren en waar nodig te repareren of te vervangen.
 • Zink
  Een zinken dak zorgt voor een strak, modern uiterlijk en is bovendien uiterst duurzaam en onderhoudsarm. Het materiaal is flexibel en goed bewerkbaar en hiermee toepasbaar op alle dakvormen. De levensduur van zink is ongekend: een zinken dak kan tot wel 125 jaar meegaan.

Veilig
De aanleg van koper-, lood- en zinkwerk vraagt om gedegen vooronderzoek. Kusch kijkt specifiek naar de bouwfysische aspecten en maakt windbelastingberekening om eventuele problemen te voorkomen. En we besteden dezelfde aandacht aan hemelwaterafvoer en noodoverstorten. Dankzij de focus op veiligheid en de constructie zijn onze opdrachtgevers verzekerd van passende dakbedekking met de juiste uitstraling.

De focus op wind- en waterdichtheid zijn voor Kusch vanzelfsprekend, net als die op brandveiligheid (NEN 6050) en de veiligheid van de mensen die op of aan het dak werkzaamheden uitvoeren (VCA).

Waarom Kusch?
Dakdekken kunnen er meer, maar niet iedereen heeft mensen met de vakkennis van koper-, lood- en zinkwerk in huis.

 • We staan voor u klaar als het over koper-, lood- en zinkwerk gaat 
 • We zijn altijd bereikbaar en staan 24/7 paraat om storingen te verhelpen 
 • We zijn scherp op innovatie. Wij zorgen voor het beste rendement voor uw investering 
 • We zijn een partij met kundig personeel en hebben een groot netwerk met samenwerkingspartners waarmee we elke klus weten te klaren
 • We werken in Alkmaar en omstreken (Heiloo, Castricum, Limmen, Bergen, Egmond, Broek op Langedijk en Heerhugowaard)

 

vraag offerte aan