Kusch is uw sparringpartner als het over warmtepompen gaat

We staan voor u klaar!

Warmtepomp

Met een warmtepomp verwarmt u uw Alkmaarse woning of bedrijfspand niet langer met aardgas, maar met warmte uit de aarde, grondwater of lucht. Een warmtepomp is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee. De extra stroomkosten zijn significant lager dan de kosten voor gas en dat levert een zeer acceptabele energierekening op.

De werking van een warmtepomp
Wij vergelijken de warmtepomp vaak met een koelkast. Een koelkast haalt warmte uit de producten en voert de warme lucht aan de achterzijde af. Een warmtepomp werkt precies omgekeerd. De pomp haalt warmte uit bijvoorbeeld buitenlucht en verwarmt hiermee uw woning of bedrijfspand. In een gebouw zonder gasaansluiting produceert een warmtepomp warm water voor twee doelen: het verwarmen via de centrale verwarming en voor warmtapwater in de badkamer en keuken.

Door warmtepompen te combineren met zonnepanelen en zonneboilers maakt Kusch duurzame installaties voor woon- en werkomgevingen.

Soorten warmtepompen
Er zijn verschillende soorten warmtepompen. Kusch helpt u graag bij het maken van de juiste keuze.

 • Lucht/lucht-warmtepomp
  De lucht/lucht-warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht om het gebouw te verwarmen. Deze warmtepomp heeft de looks van een airco-installatie. In het buitendeel wordt warmte uit de buitenlucht gewonnen. Het binnendeel haalt de warmte op en geeft dit via speciale units af aan de binnenlucht.
 • Lucht/water-warmtepomp
  De lucht/water-warmtepomp haalt ook energie uit de lucht. Deze pomp haalt warmte uit de buitenlucht of uit ventilatielucht. Het binnendeel geeft de warmte af aan het afgiftesysteen in het gebouw. Dit kunnen bestaande radiatoren of vloerverwarming zijn.
 • Bodem/water-warmtepomp
  Deze grondgebonden warmtepomp met gesloten systeem wordt meestal verticaal in de grond geplaatst. Door het systeem loopt een vloeistof dat warmte uit de grond wind. Deze laagtemperatuur warmte wordt opgezet in een hogere temperatuur waarna het geschikt is om het gebouw en het tapwater te verwarmen. Dit type warmtepomp is uitermate geschikt voor nieuwbouwprojecten.
 • Water/water-warmtepomp
  Dit type waterpomp haalt energie uit grondwater dat vanuit putten omhoog wordt gepompt. Het afgekoelde grondwater wordt weer afgegeven aan de bodem. Dit type warmtepomp wordt ook wel WKO (warmte en koude opslag) genoemd.
 • Hybride warmtepomp
  Een hybride warmtepomp is een samenwerking tussen een hoogrendementsketel en een warmtepomp. De ketel verwarmt tap- en douchewater, de warmtepomp zorgt voor verwarming van het gebouw. Met dit systeem kunt u tot 80% op uw gasverbruik besparen.

Waarom Kusch?
Er zijn verschillende bedrijven in regio Alkmaar, Heerhugowaard en omstreken die uw wensen op het gebied van warmtepompen waar kunnen maken, waarom zou u kiezen voor Kusch?

 • We zijn uw sparringpartner als het over warmtepompen gaat 
 • We zijn altijd bereikbaar en staan 24/7 paraat om storingen te verhelpen 
 • We zijn scherp op innovatie. Wij zorgen voor het beste rendement voor uw investering 
 • We zijn een partij met kundig personeel en hebben een groot netwerk met samenwerkingspartners waarmee we elke klus weten te klaren

 

vraag offerte aan