Legionellapreventie? Kusch neemt het voor u uit handen.

Bent u verantwoordelijk voor de (drink)waterveiligheid in uw zorginstelling, gemeente, sportaccommodatie, school of zwembad? Dan heeft u vast aan legionellapreventie gedacht. Daarom zoekt u een gecertificeerd bedrijf dat dit voor u uit handen neemt. Komt dat even goed uit! Kusch heeft namelijk de mensen en kennis in huis voor uw legionellabeheer.  

Legionellapreventie voorkomt onveilige situaties op uw (prioritaire) locatie.

Natuurlijk moet u niet aan een legionellabesmetting denken. Al helemaal niet als uw locatie de bron blijkt. Helaas neemt het aantal besmettingen in Nederland steeds meer toe. Daarom zijn er strenge kwaliteitseisen waaraan uw locatie moet voldoen. Dat is waar legionellapreventie om de hoek komt kijken. 

Wat is legionellapreventie?
Legionellapreventie is letterlijk het voorkomen van ziektegevallen door de legionellabacterie. Voor prioritaire locaties, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, sauna's, campings en hotels is dit wettelijk verplicht. Met een beheersplan krijgt legionella geen kans en voorkomt u dus onveilige situaties. 

Hoe pakt Kusch uw legionellabeheer aan?
Allereerst controleert ons BRL6010-gecertificeerde team uw drinkwaterinstallatie. Waar zitten de knelpunten? Die verhelpen we zo snel mogelijk. Daarna stellen we een legionellabeheersplan op. Zo voorkomen we besmettingen in de toekomst. 

Even concreet. Wat doen we nu precies? Meerdere keren per jaar spoelen wij uw installatie door. Heeft u een nieuwe installatie? Dan kunnen we deze elke 24 uur automatisch doorspoelen. Wel zo handig! Daarnaast nemen we regelmatig drinkwatermonsters. Is de waarde te hoog? Dan grijpen we direct in.

Waarom Kusch?
Wij zijn heus niet het enige bedrijf dat legionellapreventie uitvoert. Toch kunt u uw legionellabeheer met een gerust hart aan ons toevertrouwen. Wij zijn tenslotte al bijna 60 jaar thuis in de installatietechniek. Waarom kiezen voor Kusch? 

  • Kusch is uw sparringpartner in verduurzaming en installatietechniek. 
  • Ons team is altijd bereikbaar en staat 24/7 paraat om storingen te verhelpen.
  • Met kundig personeel en een groot netwerk weten we elke klus te klaren.

Geen zorgen over uw drinkwaterkwaliteit? Kusch geeft legionella geen kans. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag een offerte aan, dan regelen wij de rest. 

vraag een offerte aan