Plaatsing watermeterput

Aan de kanaalkade in Alkmaar hebben wij recentelijk een project voltooid in samenwerking met PWN Waterleidingbedrijf en Stadswerk072 voor het optimaliseren van de watervoorziening voor boten langs de kade.

Het project betreft het installeren van een watertappunt aan de kanaalkade voor het bijvullen en voorzien van water aan boten. Een belangrijke stap in dit project was het verplaatsen van de watermeter vanuit een kast naar een speciaal ontworpen watermeterput in de grond. Dit was een strategische zet, vanwege de hitte die de kast zou kunnen ervaren bij zonlicht.

In nauwe samenwerking met Stadswerk072 is de werkplek veilig afgebakend, waaronder de afsluiting van het fietspad. Na het plaatsen van een waterput van 1500 kilogram in de grond, zijn de leidingen door Schadenberg omgelegd en is er een nieuwe watermeter geïnstalleerd in de put, inclusief dienstleiding.

Onze rol in dit project omvatte het aansluiten van de kast op het water vanaf de nieuwe watermeter, dit zorgt voor de watervoorziening voor de boten.